OLAV woensdag bij PO conferentie Universiteit Utrecht

Aanstaande woensdag 3 februari zal ik namens OLAV bijdragen aan de jaarlijkse PO conferentie van de Universiteit Utrecht (UU). Samen met Sara, ook alumna van de UU, verzorg ik een workshop over autisme in de klas.

Terwijl Sara Papineau Salm als orthopedagoog aandacht zal besteden aan praktijkvoorbeelden uit het onderwijs in de regio Utrecht en een interessante casus, vul ik dit aan met uitleg over ons onderzoek. Ik vertel onder andere waarom wij in ons onderzoek aandacht besteden aan de houding van leraren. Ook zal ik uiteenzetten hoe we tot de conclusie zijn gekomen dat leraren sleutelfiguren zijn voor passend onderwijs aan leerlingen met autisme. Ons gezamenlijke doel is om met leraren en andere professionals uit het onderwijs in gesprek te gaan over wat zij nodig hebben om van passend onderwijs een succes te maken. Deze inzichten kunnen vervolgens weer van pas komen bij het interpreteren van onze onderzoeksresultaten, maar helpen leraren hopelijk zelf ook direct een stapje verder.

De workshop vindt plaats tijdens de online PO conferentie op 3 februari 2021 om 16:30 uur. Tijdens de conferentie ontmoeten leraren, schoolleiders en onderzoekers elkaar, om de laatste inzichten te delen. Op deze manier verbindt de UU onderwijsonderzoek en de lespraktijk, zodat onderzoekers en onderwijsprofessionals van elkaar kunnen leren. De PO Conferentie is een initiatief van het PO Partnerschap Provincie Utrecht. Meer informatie over de conferentie vind je op de website van UU. Daar kan je je ook aanmelden.

Foto van Margot Polinder via Unsplash.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s