Deelnemers (12 – 17 jaar) gezocht: Sociale Cognitie bij Autismespectrumstoornissen

van onze collega’s

Jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS) ervaren problemen in de sociale omgang met anderen. Om in de toekomst betere zorg te kunnen bieden aan jongeren met ASS is het belangrijk om de oorzaak van deze problemen te begrijpen. In deze studie onderzoeken we daarom hoe sociale informatie wordt verwerkt in de hersenen van jongeren met ASS.

Wie kan deelnemen?

  • Jongeren tussen 12 en 17 jaar
  • Die rechtshandig zijn
  • Met of zonder ASS

Voor deelnemers zonder ASS is het belangrijk dat er geen andere psychische diagnoses zijn.

Achtergrond

Jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS) hebben moeite met de sociale omgang met anderen. Ze kunnen zich bijvoorbeeld moeilijk inleven in andere mensen of maken minder oogcontact. Vooral tijdens de pubertijd kan dit tot problemen lijden, omdat tijdens deze leeftijdsfase contact met leeftijdsgenoten erg belangrijk is. 

Eerder is gevonden dat informatieverwerking in de hersenen anders verloopt bij jongeren met ASS dan bij jongeren zonder ASS. Maar wát er dan precies anders gaat is nog niet goed onderzocht. Daarom vragen we  jongeren met ASS en zonder ASS om deel te nemen aan dit hersenonderzoek. Deze kennis kan in de toekomst bijdragen aan betere zorg voor jongeren met ASS.

Lees meer op de website van Accare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s